Dobrodošli u Kulu, dobrodošli u srce bačke ravnice.

Opština Kula je smeštena na plodnoj vojvođanskoj ravnici, na raskrsnici puteva između tri velika grada: Novog Sada, Sombora i Subotice. Nalazi se uz granicu dve zemlje Evropske unije (Hrvatska i Mađarska) na strateškoj poziciji između dva velika panevropska koridora, reke Dunav (Koridor 7) i autoputa E75 (Koridor 10).

Mrežom putnih, železničkih i rečnih koridora i aerodroma, opština je dobro povezana sa čitavim regionom jugoistočne Evrope, što je čini veoma atraktivnom investicionom destinacijom. Panevropski koridor 10 (AUTOPUT E -75) udaljen je samo 17 km državnim putem B reda i povezuje je sa zemljama centralne i severne Evrope na jednom kraju i jugoistočnom Evropom i Azijom na drugom kraju.

Međunarodna železnička stanica je u neposrednoj blizini grada -10 km. Glavni vodeni put u EU – reka Dunav (Koridor 7) i međunarodna luka Bogojevo, udaljeni su 38 km i povezuju Kulu sa 10 evropskih država.

Najbliži međunarodni aerodrom je u Hrvatskoj -Osijek (udaljenost 79 km), dok je aerodrom „Nikola Tesla” u Beogradu udaljen 129 km.

Opština Kula je prepoznatljiva kao multinacionalna i multikulturalna sredina u kojoj se različitosti neguju i čuvaju, kao i po najkvalitetnijem obradivom zemljištu u ovom delu Evrope, JAFFA slatkišima, krsturskoj paprici, prvom vetroparku u Srbiji i mnogo čemu drugom. Takođe, to je jedna od najopremljenijih industrijskih zona u Srbiji, koja nudi idealne uslove za sve investitore koji žele da započnu ili prošire svoje poslovanje u regionu jugoistočne Evrope. To uključuje bescarinski pristup tržištu Rusije i drugim važnim tržištima u Evropi i Americi, niži operativni troškovi, kvalifikovana radna snaga po konkurentnim cenama i sertifikovano povoljno poslovno okruženje.

Lokalna ekonomija se najviše oslanja na poljoprivredu, pretežno na ratarstvo, što i ne čudi s obzirom da raspolaže sa preko 40.000 hektara najkvalitetnijeg obradivog zemljišta.

Mogućnost proizvodnje energije iz obnovljivih izvora, sa posebnim naglaskom na procesuiranje biomase od strateške je važnosti za opštinu Kula. Pored toga, strategija održivog razvoja za period 2014-2020. definiše pravac razvoja i u drugim oblastima lokalnog ekonomskog razvoja u kojima će se vršiti ulaganja u narednom periodu.