Општина Кула нове привредне активности види као кључ развоја. Понуђени плацеви су на атрактивној локацији ка Врбасу, крај магистрале Сомбор-Београд.

У инфраструктурне објекте је уложено преко 110 милиона динара: за изградњу путева, дела канализације, гасне мерно – регулационе станице и дистрибутивне гасне мреже, ЛЕД јавне расвете, водовода и хидрантске мреже. Планирано је да се за потребе нових инвеститора у 2019. години, изведу радови на трећој деоници средњег пута, расвета и нови доводни водовод, у износу од 67 милиона динара.

Фото: Изглед индустријске зоне пре улагања средстава и индустријска зона данас

Оно што Општина посебно истиче и показује у пракси је чињеница да заинтересовани инвеститори могу да у најкраћем року добију грађевинску дозволу.

Поред постојећих инвеститора, локална самоуправа активно ради на привлачењу како домаћих тако и страних инвеститора. На индустријској зони у Кули послује холандски инвеститор „Севеплант“, који ради у саставу холандске компаније „Вербек“ и спада у ред највећих произвођача садног материјала у Европи.

Производне погоне су изградиле италијанске фирме „Фиорано“, која је један од водећих глобалних произвођача доњег рубља, као и „Еуроин“, који се бави производњом обуће за реномиране модне куће.

Немачка компанија Witzenmann, која производи флексибилне металне елементе за аутоиндустрију, такође, намерава да гради фабрику на индустријој зони у Кули, која ће прве раднике примити у септембру ове године. Циљ је да се укупно отвори око 300 радних места, а у зависности од обима посла, велика је могућност запошљавања и већег броја радника. Компанија Witzenmann има 24 компаније у 19 земаља и лидер је на светском тржишту.


seveplant

Холандски инвеститор „Севеплант“, који ради у саставу холандске компаније „Вербек“ и спада у ред највећих произвођача садног материјала у Европи.


fiorano

Италијанске фирма „Фиорано“, један је од водећих глобалних произвођача доњег рубља,


euroin

Италијанска фирма „Еуроин“ се бави производњом обуће за реномиране модне куће.

фото: хала компаније „Еуроин“

IMG-58b708fef4a5238665a7a6366e77651c-V