Традиционална манифестација “Дани бундеве” одржана шести пут

0

За бундеву кажу да је и лек и храна, али и неисцрпан извор инспирације у кухињи. Традиционална манифестација “Дани бундеве” одржана је шести пут, у оквиру Јесењег фестивала у центру Куле. Излагало је преко 50 малих произвођача, а бројни посетиоци имали су прилику да пробају и купе слатке и слане специјалитете од бундеве-мирисне краљице јесени.

Парк у центру Куле, поред тезги са разноврсним производима од бундеве, био је испуњен и штандовима произвођача органске и домаће хране и препарата, а посетиоци су могли и да уживају у изложби и куповини рукотворина и домаћих производа, јесењих плодова и зимнице.

Владимир Станковић, директор Туристичке организације општине Кула је рекао да се организатори труде да сваке године дају све више на значају овој манифестацији.

-Манифестација носи назив “Дани бундеве”, али се заједно са Удружењем “Еко Кула” трудимо да то буде манифестација здраве хране односно алтернатива урбаном начину живота и брзе исхране и да понудимо нашим суграђанима много тога што је здраво и у чему могу да уживају, рекао је Станковић. Он се захвалио општини Кула, која је покровитељ манифестације и обећао да ће, следеће године, уколико услови то дозволе, она бити још већа и лепша.

Љиљана Бобић, чланица Удружења “Еко Кула” истакла је да су веома задовољни величином ове манифестације. Она је рекла да то не би било могуће без подршке Туристичке организације општине Кула, који су их убедили да кување у дворишту замене организовањем манифестације која већ постаје традиција и окупља излагаче не само из општине Кула, већ из целе Војводине, па чак и из Лесковца.

Манифестацију су, уз превентивне епидемиолошке мере организовали Удружење љубитеља здраве хране и здравог начина живота „Еко Кула“ и Туристичка организација Општине Кула, под покровитељством Општине Кула.

Поделите

Оставите одговор