Пуштен саобраћај кроз Кулу, отворен и врбаски мост

0

Радови на реконструкцији врбаског моста су завршени и он је од данас отворен за саобраћај. Иако још нису завршени радови у ужем центру Куле, тачније код Аутобуске станице и делу пута од семафора на раскрсници улица М. Тита и Вељка Влаховића па према Црвенки, од данас се овом саобраћајницом може проћи и није потребно користити алтернативне путне правце. Међутим, због поменутих радова на појединим деоницама саобраћај се одвија једном коловозном траком и неопходна додатна опрезност.

-Радови су завршени у смислу да је ова деоница пуштена за саобраћај али има још доста посла који неће условљавати обустављање саобраћаја. Мост је био најпроблематичнији. Он је и даље остао у ужем профилу, без бициклистичке и пешачке стазе, али је реконструисан у смислу да је обновљен асфалт и сама конструкција моста. Ове године креће се у пројектовање додатног дела на мосту, односно, бициклистичке и пешачке стазе, које ће бити изграђене у наредне две године чиме би мост имао пуни профил и обезбедио прелазак и пешака и бициклиста.

Треба рећи и да завршавањем деонице пута који пролази кроз Кулу изградња неће стати. Радови ће бити настављени према Црвенки, а тренутно се ради пројектовање пута за реконструкцију од Црвенке до излаза из Сивца за следећу годину, рекао је Дамјан Миљанић, председник општине Кула.

Алтернативни путни правци кроз Кулу који су коришћени за путнички и тешки саобраћај протеклих месеци су доста руинирани, а како је рекао председник Миљанић, они су пре почетка радова снимљени и биће враћени у пређашње стање.

-Неке деонице су већ почеле да се обнављају, јер су оштећења била велика и није се могао чекати завршетак радова. Проблеми јесу велики на локалним путевима, јер нису предвиђени за оволики број ни камиона ни путничких аутомобила. Реч је о 10 хиљада возила дневно. Притом, у току је кампања шећерне репе, а у близини су две шећеране у Врбасу и Црвенки. Више од пет-стотина камиона који возе у кампањи дневно прођу овим путевима и то представља велико оптерећење за локалне путеве, али и регионални у Улици Вељка Влаховића према Руском Крстуру, који је такође, доста оштећен, рекао је Дамјан Миљанић.

Реконструкција пута од Врбаса до излаза из Куле ка Црвенки почела је средином године. Нови асфалт ће бити постављен у дужини од 10.5 километара, извођач радова је Вој-пут Србије, а инвестицију финансирају Путеви Србије.

Извор: qmedia

Поделите

Оставите одговор