Савет за саобраћај општине Кула уручио седишта за бицикле ПУ „Бамби“

0

Oпштина Кула одлучила је да ове године подстиче безбедност деце у саобраћају и коришћење бицикала уместо моторизованог саобраћаја који користи фосилна горива. Из тог разлога данас је Савет за саобраћај општине Кула уручио седиштаза бицикле Предшколској установи „Бамби“. Председник Савета, Карољ Валка рекао је да су ранијих година дељена ауто седишта, али да је ове године, због жеље да се подиже свест о екологији, али и чињенице да се бицикла све више користе као превозно средство, одлучено да се поделе седишта за бицикле.

-Жеља нам је била да се фокус стави на мању децу, од две до три године, тако је и донета одлука да се седишта преусмере ПУ „Бамби“, како би они даље делили деци узраста од две године. У питању су квалитетна седишта, италијанске производње, тако да ће деца сигурно бити безбедна. Такође, на овај начин помажемо родитељима и промовишемо здрав живот, рекао је Валка.

Директорица ПУ „Бамби“ Снежана Булатовић захвалила се локалној самоуправи и Савету за саобраћај општине Кула на донацији и истакла да у њиховој јасленој групи има 167-оро деце, узраста од једне до три године. С обзиром да су седишта највише прилагођена деци од две године, трудиће се да сва деца узраста од две године добију седиште, а да ће остатак, уколико остане бити намењен деци из социјално угрожених породица и породицама са више деце, рекла је директорица Булатовић. Она је додала да ПУ „Бамби“ подржава акције о очувању екологије и промовише здрав живот и да ће сигурно таквих акција бити и у будућности.

d

Поделите

Оставите одговор