Нова Црвенка обележила Дан места

0

Житељи Нове Црвенке и њихови гости обележили су данас Дан овог места. Гости и домаћини су се окупили испред споменика у центру села, како би положили венац на споменик солунским добровољцима и тако одали помен учесницима у ослободилачким ратовима од 1912. до 1918. године.

Традиционално се даљи  програм прославе Дана места настављао у Дому културе поздравним говорима председника општине и председника Савета месне заједнице. Након тога би уследио и пригодан културно-уметнички програм, после којег би био приређен ручак за све госте прославе Дана Нове Црвенке, а дан би се завршио пригодним концертом за омладину. Тренутна епидемиолошка ситуација ове године није то дозволила. Председник општине Кула, Дамјан Миљанић је рекао да је Нова Црвенка специфично место у ком су колонизовани добровољци из Првог светског рата и Солунци, а од ове године је то и државни празник и централни догађај за целу Општину. Мало другачије је обележен Дан Нове Црвенке, али ништа мање свечано, а од наредне године, надамо се да ће бити обележен, пре свега са већим бројем мештана, а потом и грађана целе наше Општине, рекао је председник Миљанић. Он је додао да је тим поводом овде отац Милош одржао пригодну беседу док су ђаци положили венац, а да је цела Општина украшена државним заставама.

Председник Савета МЗ Нова Црвенка Милорад Тунгуз истакао је да је због актуелне епидемиолошке ситуације програм значајно скраћен у односу на протекле године и да је ограничен на верску службу и послужење. Он се нада да ће се следеће године стећи услови да се Дан места достојно обележи имајући у виду да се исти дан обележава државни празник Дан српског јединства, слободе и националне заставе. Тунгуз је рекао да су планови Месне заједнице везане за доградњу водовода, односно замену азбестних цеви, као и отварење мешовитог дељења у вртићу, адаптација Дома пензионера и многи други.

извор:qmedia

Поделите

Оставите одговор