„Плава птица“ организује обуку за неговатељице

0

Удружење за помоћ МНРО „Плава птица“ организује акредитовани програм обуке за рад неговатељица са децом са сметњама у развоју. Ова јединствена обука је намењена сарадницима у систему социјалне заштите, пре свега на пословима неговатеља и медицинских сестара али и другим сарадницима који немају формално образовање за систем социјалне заштите и рад са особама са инвалидитетом, како би им пружила основна знања и информације.

-Свакако да су неговатељце и медицинске сестре важан део система социјалне заштите и велики број услуга и програма управо почива на њиховом раду и деловању. Зато је важно да им се омогући квалитетна обука и стицање знања и вештина које су неопходне за професионално, квалитетно и адекватно обављање свакодневних послова и задатака, поручују из „Плаве птице“.

Обука је акредитована код Завода за социјалну заштиту, траје 3 дана (24 часа) и за стручне раднике носи 15 бодова. Едукатори и аутори обуке су Марко Кошутић, дефектолог-олигофренолог, Самира Ћуртић, виша медицинска сестра и Кристина Драгишић, психолог. Сви едукатори су са вишегодишњим искуством у пракси услуга за децу и одрасле са развојним тешкоћама.

Уколико сте заинтересовани за обуку можете се информисати путем маила plavapticamnro@gmail.com или телефоном 025/724-177.

Цена обуке за појединачне пријаве је 10.000,00 динара (реализује се по окупљању групе у Кули) или уколико се обука организује за више полазника/ца у установи која наручује обуку цена је 118.000 динара за групу до 20 учесника+путни трошкови.

Поделите

Оставите одговор