Нови клуб у Кули – Тенис клуб „Хелм“

0

Породица спортских клубова у нашој општини ће од суботе бити бројнија за једног новог члана. Наиме, уз Тенис клуб „Хајдук“ Кула ће бити богатија за још један тениски клуб, а он се зове Тенис клуб „Хелм“. Основао га је наш млади суграђанин Александар Дормошев, који није непознат у свету тениса, а у последње време ради као тениски тренер у далекој Кини.

-Идеја о оснивању клуба живи доста дуго. Тенисом се бавим више од деценију и ко је у тенису и прати тај спорт зна да се бавим тенисом, да сам се такмичио, као и да сам неколико година уназад тренер у Кини. Управо боравак у Кини ме је и мотивисао да када се вратим у свој град да тај свој дечачки сан остварим и оснујем клуб, а овај комплекс на Родићевом језеру је идеално место које годинама није одржавано на прави начин па је и ту требала да се деси обнова. Све ово не би било могуће без помоћи мог пријатеља Немање Вујмиловића. Радимо заједничким снагама, још много тога треба да се деси, али тај почетни процес је одрађен, клуб је регистрован, терени су обновљени, клупски објекат се обнавља, околина око терена такође. Ја се надам да ће крајем следеће или почетком 2022. године овај комплекс бити комплетно готов, па би уз отворене терене за грађане Куле и околине могли без проблема да организујемо интернационалне кампове и турнире како за децу из Кине тако и другу децу под покровитељством тренера из Европе, Јужне Америке са којима сам сарађивао – рекао је Александар Дормошев.

Дормошев истиче велику захвалност Милану Родићу који је дао шансу овим младим људима да покушају да остваре свој циљ и дечачки сан.  Нови тениски клуб у Кули ће носити име Хелм, а како Дормошев објашњава то је аутохтони назив Балканског полуострва, а планирано је да клуб званично буде отворен 11. јула како за оне који тенис играју рекреативно тако и за оне најмлађе који желе да прођу школу тениса и буду део клуба, а да ли ће клуб у суботу бити и отворен зависиће од епидемиолошке ситуације.

Поделите

Оставите одговор