Свечаност посвећена бившим рукометашицама и репрезентативкама

0

Синоћ је у Црвенки приређена пригодна свечаност посвећена бившим репрезентативкама Југославије, рукометашицама пониклим у Црвенки Зорици Војиновић Крчмар и Весни Абутовић Томајек. Зорица Војиновић је бивша југословенска и српска рукометашица. Као део репрезентације Југославије освојила је сребрну медаљу на Олимпијским играма 1980. У Москви. Играла је на Светском првенству 1978. У Чехословачкој када је Југославија заузела пето место, и 1982. У Мађарској, на којем је репрезентација Југославије освојила бронзу. Након Црвенке Зорица Војиновић Крчмар је играла за Рукометни клуб Бане Секулић из Сомбора.

Весна Абутовић Томајек је за репрезентацију Југославије наступала на Светском првенству 1986. у Холандији када је зазузела шесто место и 1990. У Јужној Кореји када је освојила сребрну медаљу. Након игара у Црвенки играла је за Женски рукометни клуб Сомбор.

На синоћној свечаности у Црвенки Зорици Војиновић Крчмар и Весни Абутовић Томајек су уручене плакете Рукометног савеза Војводине, а све поводом 70 година рада и постојања Рукометног савеза Војводине. Плакете им је уручио Слободан Вишекруна, генерални секретар Рукометног савеза Војводине. Свечаност су увеличале и младе рукометашице, чланице Рукометног клуба „Лаки“, које су подсетиле Зорицу Војиновић Крчмар и Весну Абутовић Томајек на њихове рукометне почетке.

Обе легендарне црвеначке рукометашице су добитнице националног признања Републике Србије.

Поделите

Оставите одговор