Фудбалери Хајдука почели припреме

0

Фудбалери Хајдука су јучерашњим окупљањем почели припреме за наредну сезону у Српској лиги – група Војводина. Окупљање је протекло без тренинга и искоришћено је да се кандидати за дрес Хајдука упознају са оним шта их очекује у наредном периоду. Обратили су им се Далибор Крковић, председник и Велимир Потпара, почасни председник кулског српсколигаша који су играче упознали са стањем у клубу, поручивши им да ће све што буде договорено бити и испоштовано, али и да сваки од њих који има бољу понуду од Хајдука може да иде из клуба. Потом се играчима обратио и шеф стручног штаба Слободан Бачић који их је упознао са планом рада у наредном периоду.

-Ситуација је тешка, за нас непозната. Живимо у ситуацији када је присутна епидемија која је задесила читав свет, не само нас, али живот мора да иде даље, морамо да се научимо да живимо са тим. Треба се припазити, треба пазити и друге, али генерално живот не може стати, па тако ни фудбал. Пробаћемо да неке наше активности сведемо на најмањи могући ризик, да тренирамо, јер и по препорукама здравствених организација боравак на отвореном није толико опасан. Кажем, треба бити опрезан. Почињемо са тренинзима, па ћемо видети како ће се ситуација одвијати – рекао је Бачић.

О „слици клуба“ која подразумева играчки кадар и све остало, па и циљ у наредној сезони Бачић каже:

-Стицајем околности Хајдук је остао у Српској лиги. Када смо на почетку пролећног дела претходне сезоне причали да нам је то циљ не могу да са стопостотном сигурношћу да кажем да би остали да се играло, али сматрам да смо у том периоду направили неке ствари по којима је Хајдук био мало другачији од неког претходног периода и што се система игре тиче и што се младости екипе тиче односно неке њихове полетности и жеље. Трудићемо се да у наредном периоду задржимо неке играче који су нам приорите и да свима направимо једно сито, јер стасавају и ови млађи који су били у јуниорским селекцијама, а и цео наш концепт се базира на играчима који су млађи, који би хтели да се доказују, а са таквима је и најлепше радити – подвукао је шеф стручног штаба Хајдука Слободан Бачић.

Јучерашњем окупљању присуствовало је двадесетак фудбалера Хајдука међу који су били Лалић, Слободан и Зоран Вуковић, Радмановић, Костић, Дринчић, Божовић, Марковић, Шћепановић, Лончар. Неки су, попут Арежине били оправдано одсутни, а да ли ће сви они у наредној сезони носити дрес Хајдука и ко ће све доћи у  редове кулског српсколигаша знаће се у наредном периоду, јер је прелазни рок веома дуг.

Поделите

Оставите одговор