Почиње упис деце у ПУ „Бамби“

0

Упис малишана у Предшколску установу „Бамби“ Кула почиње 25. маја и трајаће до 5. јуна, саопштавају из ове установе. Родитељи имају могућност да неопходну документацију доставе вртићу лично или електронски, што је новина од ове године, изјавила је директорица „Бамбија“ Снежана Булатовић. Упис је као и до сада организован у свим насељеним местима с тим што је вођено рачуна о актуелној епидемиолошкој ситуацији, па је упис организован у објектима у којима деца тренутно не бораве. Такође, врло једноставан је поступак конкурисања посредством еУправе, односно еВртића, истиче директорица Булатовић напомињући да родитељи који се улогују преко свог налога добијају све информације у вези са поступком подношења захтева. Родитељи треба да прате упутства и процедуре, јер постоје категорије у коју спадају осетљиве групе деце за које треба додатна документација. Попис документације неопходне за упис је доста дугачак, а оно што је потребно за сву децу је извод из матичне књиге рођених и потврда о радно правном статусу родитеља. Остала документација је у зависности о којој групи деце се ради.

DSC_0318

Конкурс траје две недеље након чега ће Централна уписна комисија документацију прегледати и у складу са важећим Правилником деца ће бити бодована и рангирана.

-Последњих неколико година, што због просторних капацитета што због ограниченог броја запослених, нисмо у могућности да примимо сву децу. Ове године, такође, размишљамо о овом проблему и покушавамо да изнађемо решење како би уписали што већи број деце. Напомињем да ми и током године организујемо упис за сва упражњена места, јер ако се деси да се неко испише са ранг листе уписујемо децу која нису успела у првом кругу да се упишу, рекла је директорица Булатовић.

Након укидања ванредног стања ПУ „Бамби“ је 11. маја отворила своја врата малишанима чија оба родитеља морају на посао. Тренутно у вртић иде нешто око стотинак малишана, а постоји могућност да ће у наредном периоду, односно, другој фази и деца која не спадају у поменуту групу моћи у вртић.

-Рад је организован према строго прописаним правилима и инструкцијама Кризног штаба. У овим условима и уз актуелне мере није баш лако радити али са просторним капацитетима и ангажовањем свих запослених успели смо да испоштујемо апсолутно све препоручене мере и са овим бројем деце, око 25 одсто од свих уписаних, у свих шест насељених места, успели смо да рад прилагодимо ситуацији у којој се налазимо. Једино што је врло тешко урадити то је социјално дистанцирање деце али и то успевамо будући да радимо са мањим бројем малишана, а васпитачи су велики професионалци и успевамо кроз игру и неке друге активности да обезбедимо дистанцу. На тај начин не бринемо само о здрављу деце већ и о њиховој добробити, да се добро осећају, да им је ту пријатно и да вртић буде у ствари оно што треба да буде

Осим преко сајта www.pubambi-kula.com и мејла bsuncica@gmail.com родитељи све ближе информације у вези уписа могу добити и телефоном 722-139. Текст конкурса и осталу документацију у вези са уписом можете прочитати у наставку, испод текста.

Конкурс за упис деце у ПУ “Бамби” Кула за радну 2020/2021. годину можете прочитати овде.

Конкурс за упис деце у ПУ “Бамби” Кула за радну 2020/2021. годину (на мађарском језику) можете прочитати овде.

Конкурс за упис деце у ПУ “Бамби” Кула за радну 2020/2021. годину (на русинском језику) можете прочитати овде.

Захтев за испис из ПУ “Бамби” Кула можете преузети овде.

Захтев за прелазак из једне васпитне групе у другу можете преузети овде.

Документа која су потребна за упис можете преузети овде.

Правилник о условима за пријем, упис, боравак и испис деце ПУ “Бамби” Кула можете прочитати овде.

Извор: qmedia

Поделите

Коментари су затворени.