Министарка Зорана Михајловић обишла радове на рехабилитацији пута Врбас – Кула

0

Данас је потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић са сарадницима обишла радове на рехабилитацији магистралног пута Врбас – Кула. Дочекали су је вршилац дужности Јавног предузећа „Путеви Србије“ Зоран Дробњак, као и председници општина Врбас Милан Глушац и Кула Дамјан Миљанић.

1

Вршилац дужности директора „Путева Србије“ Зоран Дробњак је у обраћању медијима рекао да је ово озбиљна рехабилитација, чија вредност радова је око 5 милиона евра. Он је додао да се до краја месеца завршава деоница и од Врбаса до Фекетића дужине око 9,5 км, а вредност ових радова је око 3,2 милиона евра. Дробњак је истакао да се на овом делу Војводине за годину дана очекује завршетак пројекта брзе саобраћајнице од Бачког Брега преко Сомбора – Кула – Врбас – Нови Бечеј до Накова све до румунске границе. У питању је 185 км дуга деоница пута и тај пројекат ће се радити годину дана, због озбиљности и обима посла и коштаће око 800 милиона евра, рекао је Дробњак. На крају, Дробњак је рекао да се ради и пројекат рехабилитације магистралног пута од Сомбора до Куле, дужине од 39,5 км и коштаће око 10 милиона евра.

_IMG3613

Потом су се медијима обратили председници општина Врбас Милан Глушац и Куле Дамјан Миљанић. Глушац је рекао да је недавно урађен пројекат рехабилитације путне инфраструктуре од самог аутопута до уласка у општину Врбас, као и према општини Србобран, дужине, 9,5 км, а пројекат је вредан 400 милиона динара, а најавио је значајне пројекте изградње брзе пруге Београд – Будимпешта која пролази кроз Врбас и улагања од 4,1 милион евра у водоснабдевање како би се побољшао квалитет воде свих грађана.

_IMG3639

Дамјан Миљанић, председник општине Кула је рекао да су најављени пројекти веома значајни за општину Кула. Тренутни пројекат пролази целом дужином кроз нашу Општину и насељено место Кула. Миљанић је рекао да се ради зацевљење атмосферских канала, односно потпуно нова атмосферска канализација. Са обе стране пута се раде бициклистичке стазе кроз насељено место Кула, сви прелази ка кућама су овим радовима обухваћени и поставиће се око 150 стубова лед расвете на том путном правцу. Сви ови радови битно ће утицати на повећање безбедности свих учесника у саобраћају, рекао је Миљанић.

_IMG3704

Такође, поменути пројекат изградња брзе саобраћајнице је изузетно важан за општину Кула. Од посете председника Србије Александра Вучића нашој Општини, на томе се интензивно ради и овде смо добили потврду да ће ускоро бити и завршен пројекат, након чега следе и радови, што је од животног значаја за општину Кула, рекао је Миљанић. Он је додао да су многи велики пројекти са ресорним министарством уговорени, попут две фабрике воде, у Крушчићу и Руском Крстуру, као и изградња пречистача и канализационе мреже у Сивцу и низ мањих пројеката, што показује да обнова земље и општине Кула иде пуним интензитетом.

_IMG3692

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић је медије упознала са плановима министарства на чијем је челу. Она је рекла да ће обићи сва градилишта у Србији како би изразила једну врсту захвалности инвеститорима и извођачима радова и свима који су за време ванредног стања и епидемије кроз које смо прошли и даље радили, а други разлог је зато што је сада грађевинска сезона и зато што се сада ради и веома је важно да ниједно градилиште не стане, а да ово градилиште на коме се данас налазимо, које се налази између два округа и које треба да обезбеди бољи квалитет живота људима, такође обезбеди нове инвестиције. Михајловић је рекла да је основ свега добар пут, а поред доброг пута веома су важне и пешачке стазе, бициклистичке стазе, уређен мост, као и Велики бачки канал.

_IMG3772

Такође је истакла значај брзе саобраћајнице која ће помоћи да се овде привреда боље развија и да људи остану овде да живе, напомињући да су то велика финансијска средства, око 800 милиона евра, готово као цео Коридор 10, а почетак радова се очекује вероватно на јесен 2021. године. То је значајна ствар, не само за ове округе, већ за целу Србију, јер ће веома значити за наш привредни развој, закључила је Михајловић.

фото: Томи Тамаш
извор: Qmedia

Поделите

Коментари су затворени.