Од 1. марта креће позив пољопривредницима за субвенционисање горива по хектару

0

Позив пољопривредницима за субвенционисање горива по хектару биће упућен 1. марта, најавио је министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић. Од 1. марта креће позив за пољопривреднике за давање по хектару, за давање за гориво, моћи ће сви да се пријаве и седам дана од подношења захтева паре ће бити на рачуну. Позив се односи на исплату 20 динара по литру, за 60 литара по хектару, па ко буде хтео, пријавиће се. Мењаћемо све да бисмо професионалне пољопривредне произвођаче, тамо од краја године, квалитетније помогли, већом свотом новца, најавио је министар Недимовић.

Он је за наредну седмицу најавио и објављивање очекиваних цена за 20 најзначајнијих пољопривредних производа, док прве исплате субвенција за куповину домаћих трактора почињу ових дана.

По Недимовићевић речима, урађена су прва решења за субвенције за набавку трактора и ових дана би требало да крене прва исплата. Недимовић каже да је интересантно што је велики број пријављених.

Ови домаћи трактори нарочито су интересантни онима који се баве пољопривредом јужно од Саве и Дунава јер су тамо парцеле мање и људи се баве воћарством и повртарством. За све остале, крајем године ћемо из програма „Србија 2025“ имати посебан програм за велике тракторе, да понудимо људима одређене грантове да би трактори били јефтинији и да бисмо ту цифру од 19 година, колико је стар просечан трактор у Србији, спустили што више можемо, рекао је Бранислав Недимовић.

извор:Дневник

Поделите

Коментари су затворени.