Председник општине Кула на конференцији „Војводина у 2020“

0

Председник општине Кула Дамјан Миљанић учествовао је на панелу на тему „Учимо једни од других“ на данашњој конференцији „Војводина у 2020“, коју организују компанија „Color Media Communications“ и магазин „The Economist“, под покровитељством Покрајинске владе. Конференцију је отворио председник Покрајинске владе Игор Мировић.

„Ова конференција је наша заједничка иницијатива јер желимо да Војводина буде у центру пажње. Циљ нам је да на почетку године представимо наше потенцијале, потенцијале свих локалних самоуправа, инвеститора и невладиног сектора, како би важне ствари које живот значе за Војводину биле у првом плану“, рекао је Мировић.

Председник Покрајинске владе је истакао три важне области које су биле у фокусу ове конференције, а то су заштита животне средине, здравство и питање економског развоја мање развијених општина.

Председник Скупштине Војводине Иштван Пастор рекао је да је веома важно овакво окупљање на почетку године како бисмо се суочили са свим проблемима у друштву и разговарали о перспективама.

„С обзиром на то да имамо све позитивне токове и економске параметре, очекујем да ће 2020. бити година просперитета. Очекују нас велики инфраструктурни пројекти, као и значајни искораци у сфери туризма“, изјавио је Пастор.

Председник компаније „Color Media Communications“ Роберт Чобан изјавио је да је циљ конференције да се окупе представници Покрајинске владе, економисти, привредници и амбасадори и да кроз стручне панеле и дијалог одговоре на важна питања која се тичу Војводине.

Данашњој Конференцији „Војводина 2020“, која се одржао у Скупштини Војводине, присуствовали су и амбасадори Шпаније, Португалије, Чешке, Румуније и представници Амбасаде Словеније.

Поделите

Коментари су затворени.