Министарство државне управе и локалне самоуправе издвојило за пројекте општина и градова 520 милиона динара

0

Министарство државне управе и локалне самоуправе Србије упутило је и ове године општинама и градовима јавни позив за пријаву пројеката који ће, у потпуности или делимично, бити финансирани из Буџетског фонда који износи 520 милиона динара, саопштено је из Министарства.

По посебном конкурсу, Министарство ће ове године доделити и годишњу награду за најбољу општинску односно градску управу у примени принципа доброг управљања у 2019. години, као врсту финансијске подршке за даље унапређење добре управе и управљања на локалном нивоу.

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић рекао је да је конкурс отворен до 18. фебруара и позвао све општине и градове да конкуришу с пројектима и на тај начин реше неке од проблема својих заједница.

Градови и општине могу пријавити четири врсте пројеката – оне који унапређују квалитет живота и доприносе економском развоју и запошљавању и за које је намењено 364 милиона динара, оне који доприносе бржем увођењу е-Управе и савремених информационих технологија ради унапређења и модернизације рада локалних управа (52 милиона динара).

Могу се пријавити и пројекти организација културних, спортских, туристичких и других манифестација које су од посебног значаја за грађане и за које је намењено 46 милиона и 800 хиљада динара, као и пројекти превентивног деловања на смањењу ризика од климатских промена, као и елементарних и других непогода, за шта је такође опредељено 46 милиона и 800 хиљада динара.

Награда за најбољу општинску односнно градску управу додељује се за ефикасност и делотворност, транспарентност и учешће јавности у раду локалне самоуправе, одговорност и владавину права и равноправност и антидискриминацију, а износ награде је 10 милиона и 400 хиљада динара.

извор: РТС

Поделите

Коментари су затворени.