Локални парламент донео Одлуку о изменама и допунама Одлуке о буџету општине Кула за 2019. годину

0

Николина Драгић, одборница са листе Српске напредне странке „Александар Вучић – Зато што волимо Кулу“ поднела је данас оставку у писаној форми на место одборника, а уместо ње у одборничке клупе је села новоизабрана одборница Гордана Чвокић из Црвенке. Усвајањем поменуте оставке и избором новог одборника данас је и почело последње овогодишње заседање Скупштине општине Кула на којем су потом већином гласова одборници донели Одлуку о изменама и допунама Одлуке о буџету Општине за 2019. годину, односно, ребаланс буџета, трећи по реду ове године. Образлажући потребу доношења новог ребаланса Зоран Вигњевић, начелник Одељења за финансије и привреду Општинске управе је рекао да буџет за ову годину износи 1.910.460.000,00 динара и да је ребаланс урађен због исплате плата директним и индиректним корисницима буџета али и због повећања буџета у износу од око двадест милиона динара. Реч је о трансферним средствима са виших нивоа власти, која су добијена на основу Уговора за рекострукцију дечијег диспанзера у Сивцу, школске фискултурне сале, такође у Сивцу, део средстава је добила и ПУ Бамби, а одређена средства добијена су за пољопривредну производњу.

skupstina

Затим су одборници донели Одлуку о покретању поступка за отуђење непокретности из јавне својине и Одлуку о расписивању јавног огласа за отуђење непокретности из јавне својине општине Кула. Локални партламент је затим донео Решења о давању сагласности на Програме пословања за 2020. годину јавних комуналних предузећа „Комуналац“ Кула, „Водовод“ Црвенка, „Радник“ Сивац и „Руском“ Руски Крстур, као и програме рада установа чији је оснивач општина, такође, за 2020. годину – Дома културе Сивац, Спортског центра „Црвенка“ и Туристичке организације општине Кула.

Одговарајући на питања одборника Марко Пешић, директор Јавног комуналног предузећа „Комуналац“ Кула је рекао да Кулу и кулску општину очекују велики инфраструктурни пројекти, а реч је о изградњи фабрике воде, затим замени азбестних водоводних цеви, прелазак грејања са мазута на гас у стамбеним објектима. Он је истовремено похвалио службу „Зоохигијене“ чији рад је допринео смањењу трошкова од уједа паса луталица. Примера ради, у односу на 2016. годину када је општина исплатила по судским пресудама 24 милиона динара, ове године та цифра је износила 8 милиона динара. Директор Пешић је истакао да је „Комуналац“ извршио преглед бунара у Липару и да је спреман да уради санацију истог уколико месна заједница Липар омогући кулском комуналном предузећу да обавља овај посао и брине о квалитетном водоснабдевању у Липару.

Сам крај седнице био је резервисан за кадровска решења. Наиме, реч је о разрешењу и именовању чланова радних тела Скупштине општине, управних и надзорних одбора установа чији је оснивач Општина, разрешењу и именовању в.д директора Дома културе Руски Крстур и чланова Штаба за ванредне ситуације Општине Кула. Уместо досадашњег директора Дома културе Руски Крстур Јоакима Раца на место вршиоца дужности директора ове установе културе Скупштина је именовала Владимира Нађа. На крају седнице одборници су постављали питања.

извор: qmedia

Поделите

Коментари су затворени.