„Веверице“ добиле ново васпитно одељење

0

У вртићу „Веверице“ у Црвенки почело је са радом ново одељење васпитне групе „Маце“ и нова кухиња и трпезарија. Директорица ПУ „Бамби“ Весна Јововић истакла је да су на овом проблему интезивно радили протекле две године, како би решили листу чекања у Црвенки, а на листи чекања су билa деца која су имала жељу да иду у вртић а није било довољно простора.

veverice (1)

Према речима директорке, проблем се решавао у сарадњи са Школом и оснивачем, локалном самоуправом. Адаптацијом ових просторија, створили су се услови за пријем тридесеторо деце, односно још једну васпитну групу. Она је напоменула да и даље имају листу чекања у Црвенки. У питању су деца најмлађег узраста, од јаслица па надаље, што је тренутно око петнаестак деце.

Јововић је додала да су све четири васпитне групе укључене у целодневни боравак, односно сви бораве девет сати у вртићу, што је случај и у вртићу „Шећерко“. На крају, директорка је рекла да ће по новом Закону обавезно похађање вртића бити од три године до поласка у школу, што значи да ће ПУ бити тема и брига локалне самуоправе да обезбеде и простор и кадрове за сву децу која ће бити укључена у предшколство.

Драгана Митошевић, руководилац у вртићу се захвалила и у своје лично име, као и у име запослених, јер су деца укључена, а листе чекања смањене. Испред локалне самоуправе, вртић “Веверице” су посетили председник Скупштине општине Кула, Велибор Милојичић и Блажо Костић, руководилац одељења за инвестиције, заштиту животне средине и енергетски менаџмент.

извор:qmedia

Поделите

Коментари су затворени.