Црвенчани организовали пријем за најмлађу репрезентативку у историји рукомета

0

Синоћ је у спортској хали у Црвенки, која носи име рукометне легенде Слободана Чилета Мишковића Рукометни клуб „Лаки“ уприличио свечаност за, овде се надају, будућу црвеначку рукометну легенду Јовану Јововић.

Изданак надалеко познате црвеначке рукометне школе Јована Јововић своје име је уписала у историју српског рукомета, јер је постала најмлађа дебитанткиња у дресу репрезентације Србије на великим такмичењима. Јована Јововић је за репрезентацију Србије на великим такмичењима дебитовала са непуних осамнаест година у сусрету против Анголе, одиграном у оквиру недавно завршеног Светског првенства у Јапану и тако надмашила Драгану Цвијић која је на Европском првенству у Македонији 2008. године дебитовала са 18 година и 8 месеци.

DSC_0293

Уз присуство чланова Рукометног клуба Лаки синоћној свечаности је присуствовао и велики број љубитеља рукомета, Јованине родбине и пријатеља, а обратио им се творац Рукометног клуба „Лаки“ Милорад Лајић, истакавши да је поносан што је Јована прве кораке у рукомету начинила 2011. године баш у овом клубу поручивши јој да настави још вредније да ради како би нас обрадовала медаљама са великих такмичења

Након поздравних речи Милорада Лајића репрезентативка Јована Јововић је обрадовала најмлађе чланове Рукометног клуба „Лаки“ дарујући им дресове, знојнице, лопте…

На синоћној свечаности Јовани Јововић је Рукометни клуб Лаки доделио диплому као првој репрезентативки пониклој из редова овог клуба. Диплому је Јовани уручио трофејни црвеначки тренер Бранислав Зељковић. Јовани Јововић је Рукометни клуб „Лаки“ уручио и захвалницу за поклоне које је даривала намлађим члановима овог клуба,а наравно њене некадашње саиграчице су јој уручиле и ружу.

DSC_0297

Дирнута свим овим Јована Јововић је поручила младима да се баве спортом, јер ово што јој се сада дешава је сан који сања, а део тог сна је учешћем на Светском првенству у дресу репрезентације Србије постао стварност. До пре неколико месеци Јована Јововић је репрезентативке Србије гладела на малим екранима, а од септембра тренира са њима, дели свлачионицу, слуша, упија савете и синоћ је најмлађим Црвенчанима поручила да никада не треба да одустану од бављења спортом, да вредно тренирају, да верују у себе и труд ће се сигурно исплатити.

извор:qmedia

Поделите

Коментари су затворени.