Отворен шалтер за предузетнишво у Услужном центру

0

Сектор предузетништва ПКС отворио је данас у Кули, Шалтер за предузетнике, први ван београдских општина, са циљем подршке развоју предузетништва, малих и средњих предузећа и њиховог пословног повезивања. Рад шалтера за предузетништво пружиће на једноставан начин предузетницима све информације потребне за њихово пословање, штедећи своје време одласком у надлежне институције.

IMG-c0c88498c2440f7a95f679f97ba0b157-V

Предузетници на шалтеру могу да се информишу и о субвенцијама, конкурсима, програмима, кредитним линијама, пореским прописима и процедурама,припреми пословних планова и сви другим могућностима за унапређење пословања. 

„Настојаћемо да испунимо  очекивања предузетника и  уверен сам да ћемо ,у наредном периоду, моћи да се похвалимо добрим резултатима радом овог шалтера.  У том смислу од великог значаја је и подршка Привредне коморе Србије “, рекао je Дамјан Миљанић, председник општине Кула.

„Шалтер за предузетнике функционише као “onestopshop”. То је нефинансијска подршка постојећим предузетницима и онима који намеравају да отворе своја предузећа. Кроз сарадњу са локалним самоуправама у Србији желимо да на ефикасан начин информишемо, упознајемо и обавештавамо предузетнике о свим активним програмима и активностима и допринесемо равномерном регионалном развоју привреде Србије“ , каже Бранислава Симанић, директорка Сектора предузетништва ПКС.  Она је додала да су овакви шалтери изузетно важни за пословање предузетника на локалном нивоу као и да је подршка локалне самоуправе од велике важности за развој привреде у општинама и региону и позвала присутне предузетнике да у што већем броју користе услуге шалтера.

IMG-c0233258b084ee9f05cfcb78af287a86-V

„Циљ ове идеје је да заједно са локалним заједницама општина Кула, Оџаци, Сомбор и Апатин на основу споразума о техничкопословној сарадњи, олакшамо предузетницима овог региона да на једном месту, које ће бити јасно дефинисано, буду све информације од значаја за њихов рад, а са циљем стварања доброг пословног амбијента,  у којем ће привредницима бити олакшано пословање и самим тим стварање већег профита и отварање нових радних места“,  рекао је Зоран Булатовић, директор ПКС-РПК Сомбор.

IMG-40663a071e5115c11fab998d5c06e81a-V

Поделите

Коментари су затворени.