Други сајам пензионера окупио најстарије суграђане из свих насељених места општине Кула

0

Најстарији суграђани су на данашњем сајму имали прилику да уживају у лепом  амбијенту и дружењу, док су они који су били срећније руке добили и вредне награде. Пензионери су у холу Пионирског дома у Кули пробали производе и услуге, које су пружила  бројна удружења, локални произвођачи  здраве хране, апотеке, банке, осигуравајућа друштва, „Дом за старе“, „Плава птица“, Црвени крст, као и друге услуге,  попут Сениор картице, које су  искључиво намењене њима. Поред тога, данас је обављен низ бесплатних здравствених прегледа. Такође, организован је пригодан програм у којем су учествовала деца из КУД „Србија”, шаховски турнир и томбола, а главну награду, викенд боравак у бањи Јунаковић за двоје, добио је пензионер Милан Журић из Сивца.

Према речима Зорице Демковић, заменице председника Скупштине општине Кула, одзив најстаријих суграђана и удружења пензионера из свих насељених места је био изузетан. „Сајам полако прераста у традицију, а велики број излагача и удружења пензионера из свих насељених места општине Кула потврђује да је ово пун погодак и да смо остварили циљ који смо зацртали“, истиче Зорица Демковић.

IMG-8ebaba023949da1fbe31d8f7c6be1523

Сајам је одржан под покровитељством општине Кула, а уз подршку Туристичке организације општине Кула. Поред председника општине Кула, Дамјана Миљанића и заменице председника СО Кула Зорице Демковић, овогодишњем сајму је присуствовала и Сандра Бабић, директорица Дома за старе у Кули и директор Туристичке организације општине Кула, Владимир Станковић.

Циљ манифестације је да пензионери квалитетно проведу слободно време, да се забаве и друже, као и да се подигне друштвена свест о важности унапређења здравог и активног старења.

Поделите

Коментари су затворени.