“Дани бундеве” за викенд у Кули

0

За Бундеву кажу да је краљица јесени, а многима је и омиљено поврће. Удружење жена “Еко Кула” и Туристичка организација Куле овог викенда организују фестивал “Дани бундеве”, а госте на главном градском тргу уз музички програм – очекује прави гастрономски празник.

Сутра се у Кули одржава фестивал “Дани Бундеве” а посетиоци ће моћи да дегустирају и купе најразличитија јела, сокове, колаче и пите од бундеве. Акценат је на малим произвођачима из Куле и околних места, који ће представити своје органске и домаће производе.

22erika

“Сваке године имамо све већи број излагача, ове године их очекујемо око педесетак. Све су то мали произвођачи који ће изложити мед, брашно, бундевино уље, зачинско биље, цвеће и разна јела од бундеве”, каже Кристина Илин, из удружења “Еко Кула”.

“Дани бундеве” у Кули имаће такмичарски део и радионице за децу .

“На такмичењу ће учествовати свака тезга са једним јелом слатким или сланим, што је и улазница за манифестацију. А за децу је припремљена радионица под слоганом “У радњу крени, торбу промени” на којој ће деца осликавати платнене торбе које ће после понети кући. То је у суштини еколошка радионица на којој се ради на томе да се смањи употреба пластичних кеса и на очувању животне средине”, додаје она.

Бундева је неисцрпан извор инспирације у кухињи, а излагачи на кулским “Данима бундеве” сваке године спреме традиционална јела, – али могу се очекивати и изненађења са новим укусима шејкова, мафина, пралина и других послатица од бундеве.

Извор: РТВ

Поделите

Коментари су затворени.