Миљанић разговарао са представницима Националног савета Мађара

0

Председник општине Кула, Дамјан Миљанић и његов заменик Карољ Валка угостили су данас представнике Националног савета Мађара, на челу са председником овог тела Јене Хајналом. Гости су се захвалили на сарадњи јер Општина подржава пројекте који су важни за интересе мађарске националне мањине у општини Кула.

На састанку је истакнута добра сарадња која се са државог нивоа пренела и на квалитетну сарадњу општине Кула и Националног савета Мађара. Како су истакли, сарадња се огледа у области образовања, културе и прегограничних пројеката. Миљанић и Јене су похвалили сарадњу Општине Кула са градом Калоче посебно напомињући да се успешно реализују пројекти прекограничне сарадње ова два места.

Такође, на састанку је било речи и о програму фондације „Просперитате“ , која доносе велике инвестиције, а средства су намењена за привреднике и пољопривреднике, као и за све грађане који имају двојно држављанство.

Договорено је да се уочи прославе и обележавања 250 година од изградње Католичке цркве у Кули, која ће бити организована 2020. године, обезбеде финансијска средства за постављање ограде око овог објекта.

На састанку су присуствовали и председница извршног одбора Мађарског Националног савета, Анико Јерас и чланица Националног савета Мађара, Ливија Козма.

Поделите

Коментари су затворени.