Голубовићи из Сивца и Ковачевићи из Руског Крстура добили кров над главом

0

На конкурсу Завода за равноправност полова Војводине, брачни пар Голубовић из Сивца и брачни пар Ковачевић из Руског Крстура, добили су по милион динара у циљу решавања стамбених проблема. Уговоре за куповину сеоских кућа са окућницом је на свечаности у Новом Саду уручио потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић.

Он је том приликом рекао да је обезбеђивање крова над главом сигурно један од најважнијих и најлепших животних тренутака и честитао младим људима који су остварили право на куповину куће на селу. Уручено је укупно 30 уговора, у укупној вредности од 60 милиона динара.

“До сада је 218 младих брачних парова на овај начин обезбедило кров над главом. Посебно је важно и то што су исто толико пута жене постале равноправни власници купљених кућа”, нагласио је Милићевић.

Циљеви Конкурса били су усмерени на подстицање развоја руралних средина, оживљавање и подмлађивање војвођанских села кроз долазак деце и повећање наталитета.

На пети по реду „Конкурс за доделу бесповратних средстава брачним паровима на територији АП Војводине за куповину сеоских кућа са окућницом“, стигло је укупно 186 пријава.

Видео преузет са портала Владе АП  Војводине.

Поделите

Коментари су затворени.