Основци из Крушчића остварили најбоље резултате на полагању мале матуре

0

Коначни резултати матурског испита за основце, објављени су данас на сајту Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Укупан број бодова које имају ученици који су ове године полагањем мале матуре завршили основно образовање, добија се сабирањем бодова са тестова и бодова добијених на основу успеха на крају шестог, седмог и осмог разреда. Бодови освојени на републичким и међународним такмичењима посебно су важни приликом уписа у одељења за надарене ученике и уметничке школе.

На територији општине Кула, у укупно седам основних школа, било је 399 малих матураната, од чега њих 47 са дипломом „Вук Караџић“. Просечан број бодова остварен на основу резултата свих школа је 71.72, а формиран је као збир бодова из основне школе, број бодова са завршног испита, награда на такмичењима и бодова на основу афирмативних мера.

Најбоље резултате остварили су основци из школе „Вељко Влаховић“ из Крушчића, са остварених 77.63 бода. Иза њих су „Петро Кузмјак“ из Руског Крстура и „20. октобар“ из Сивца.
Да подсетимо, полагали су се испити из српског језика, математике и комбиновани тест. На основу добијених резултата, најтежом се показала математика са просечним бројем остварених бодова 6.82 од максималних 13. На тесту из српског језика максималан број бодова такође је био 13, док комбиновани тест доноси максимум 14 бодова. Успех из школе обезбеђује до 60 бодова.

Распоред ученика по школама изаћи ће 08. јула, након чега следи упис ученика у средње школе, 9. и 10. јула. Други уписни круг за кандидате који нису уписани у првом кругу, почиње 09.07. када се предаје листа жеља.

Резултате можете погледати овде.

Поделите

Оставите одговор