Презентација кредитних линија Развојног фонда Војводине

0

Развојни фонд Војводине, у сарадњи са Канцеларијом за локални економски развој, одржао је презентацију кредитних линија за пољопривреднике. Јелена Тренкић из Развојног фонда истакла је да је интересовање за кредите велико и  да пољопривредници могу да очекују и убудуће сличне програме:

DSC03259

„У питању су кредити по врло повољним условима и са дужим роковима отплате. Каматне стопе се крећу у распону од један до три посто на годишњем нивоу и оне су фиксне. Поред тога, нема никаквих додатних трошкова, тако да су услови врло повољни“.

Милош Данилов из Канцеларије за локални економски развој сматра да је комуникација између њих и пољопривредника на изузетном нивоу и да сваки пољопривредник може да рачуна на сарадњу:

„Сарадња, како са пољопривредницима, тако и са Развојним фондом и многим сличним фондовима, је одлична. Када су кредитне линије и субвенције објављене, ми први обавештавамо све наше пољопривреднике у СМС бази. Ми смо први корак ка конкурисању и добијању субвенција. Пољопривредници свакодневно зову, долазе и интересују се. Разумљиво, највише их интересују подстицаји, без којих је пољопривредна производња малтене немогућа“.

У оквиру презентације представљено је кредитирање пољопривредних газдинстава: дугорочни кредити за пољопривреду, дугорочни кредити за куповину пољопривредног земљишта, краткорочни кредити за обртна средства у пољопривреди и дугорочни кредити за набавку нове пољопривредне механизације. Такође, представљено је и кредитирање правних лица и предузетника, као и кредити за инвестициона улагања и трајна обртна средства.

DSC03260

Извор: q-media.rs

Поделите

Коментари су затворени.