Мировић примио делегацију представника русинских институција

0

Председник Покрајинске владе АП Војводине Игор Мировић, сусрео се јуче са представницима русинских институција – председником Националног савета Русина Славком Рацом, председником Управног одбора Завода за културу војвођанских Русина Миломиром Шајтошем, директорком Новинско издавачке куће ”Руске слово” Мартицом Тамаш и директором Русинског народног театра ”Петро Ризнић Ђађа” Славком Оросом.

Председник Мировић је изјавио да је један од приоритета покрајинске администрације стварање предуслова за функционисање институција националних мањина у Војводини које су значајне за очување идентитета и унапређење њиховог положаја.

Разговарало се и о решавању правно-имовинских питања везаних за просторије Националног савета, Завода за културу војвођанских Русина и ”Руског слова” и финансирања тих институција, као и о коначном решавању статуса Русинског народног театра.

Мировић је показао велико разумевање за постојеће проблеме и заказао радну седницу са стручњацима у наредне две недеље, који би требало да разраде и конкретизују сва постављена питања како би се њихово решавање планирало већ у буџету за 2018. годину.

Извор: Рутенпрес

Поделите

Коментари су затворени.