Дани Исидора Исе Бајића „Јесен стиже дуњо моја“

0

Под покровитељством Општине Кула наредне седмице почиње 16. Музичка манифестација „ЈЕСЕН СТИЖЕ ДУЊО МОЈА“ – Дани Исидора Исе Бајића. Током овогодишње манифестације биће одржано пет концерата. Први већ у понедељак, 17. октобра од 19 часова, у концертној сали Музичке школе, а реч је о камерној музици. Наступа ансамбл „Билитис“ из Новог Сада.

Последњег викенда у октобру, у суботу, 29. октобра, у Културном центру са почетком у 19 часова биће одржано вече соло песме и тамбурашке музике. наступају Милош Радовић, баритон и Тамбурашки оркестар „Зоруле“ из Новог Сада.

Вече композиција Исидора Бајића и представљање књиге – Осврт на рад Исидора Исе Бајића у позоришту биће  одржано у  уторак, 1. новембра са почетком у 19 часова у сали Културног центра. Наступају Хор и оркестар Гимназије „Јован Јовановић Змај“ из Новог Сада и писац књиге Светозар Радујко.

Вече виолине и клавира биће одржано у петак, 4. новембра у 19 часова , у Концертној сали музичке школе. Наступају Ивана Грујичић, виолина и Невена Радовановић, клавир.

Последњи концерт на овогодишњој манифестацији,посвећеној нашем познатом композитору,  биће одржан у понедељак, 7. новембра са почетком у 19 часова, у Храму Светог Марка у Кули. Реч је о вечери духовне музике и представљање књиге „Патријарх Павле Светац којег смо познавали“. Наступају  хор „исидор Бајић“ и писац Ђорђе Рандељ.

plakat-jesen-stize-dunjo-moja

Поделите

Коментари су затворени.