Јавни конкурс за доделу средстава за финансирање програма и пројеката удружења грађана националних мањина
29. август 2016.Савез Срба из региона наставља са евидентирањем имовине избеглих
30. август 2016.У Црвенки је протеклог петка обављено паљење кречне пећи чиме је и званично почела овогодишња, 104., кампања прераде шећерне репе у Фабрици шећера „Црвенка“. Ова кампања почела је нешто раније, а очекивања за добар и берићетан род су оправдана. У односу на претходну годину уговорено је више површина под репом и уз временске услове који су погодовали развоју репе у фабрици оправдано очекују добар род, репу високе дигестивне вредности и упосленост 100 одсто капацитета.
Пећ су потпалили: Миле Остојић, из земљорадничке задруге Агро-НВ Сивац, Ђуро Куцурски, Агроплод, Стапар, Велибор Милојичић, председник Скупштине општине Кула и Вујадин Лазић, пословођа енергане у Фабрици шећера Црвенка.
Свечаности поводом почетка нове кампање прусуствовао је Вук Радојевић, покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство, Карољ Валка, заменик председника општине, Велибор Милојичић, председник Скупштине општине Кула и Петрос Геминтзис, генерални директор шећерана у Црвенки и Жабљу са сарадницима и радницима фабрике.
Покрајински секретар Вук Радојевић је изјавио том приликом да је црвеначка Шећерана добар пример приватизације и да ће Покрајински секретаријат и убудуће, већим издвајањем, субвенционисати пољопривредну производњу. Он је посебно истакао изградњу експлоатационих бунара и изградњу система за наводњавање што је значајно и за произвођаче репе, али неће изостати ни други пројекти које секретаријат спроводи редовно у циљу побољшања услова за даљи развој пољопривреде у Војводини, рекао је Радојевић.
-Потпалом кречне пећи традиционално означавамо почетак кампање прераде шећерне репе. Ово је сто четврти пут и године говоре колико је искуства и традиције иза нас. Временски услови су ове године погодовали развоју слатког корена па је за очекивати да ће овогодишњи род бити добар и очекујемо да прерадимо довољно репе за овај период до краја године и да произведемо довољно шећера за потребе наших купаца на домаћем тржишту као и за извоз.
У нади да ће нас време послужити и да ћемо у што краћем року прерадити сву допремљену репу нека потпала кречне пећи почне и нека означи старт успешне кампање – рекао је генерални директор Петрос Геминтзис.
На сировинском подручју црвеначке шећеране под слатким кореном налази се више од 10 хиљада хектара. Према процени очекује се род од 60 тона по хетару, укупно 600 хиљада тона за прераду у црвеначкој шећерани и око 350 хиљада тона репе за прерадне капацитете у Жабљу.