Позив за доделу субвенција за подизање вишегодишњих засада воћа, винове лозе и хмеља

0

Министарство пољопривреде расписало је позив за доделу субвенција за подизање вишегодишњих засада воћа, винове лозе и хмеља.

Подстицаји за подизање производних засада обухватају набавку садница воћака, винове лозе и хмеља, припрему и обраду земљишта, као и хемијску анализу земљишта са препоруком ђубрења за садњу и испитивање механичког састава земљишта.

Право на подстицаје за подизање производних засада имају физичка лица – носиоци комерцијалног породичног пољопривредног газдинства, предузетници и правна лица. Услов је да је нови производни засад подигнут у четвртом кварталу 2015. или у првом и другом кварталу 2016. године, а за производне засаде јагоде може се остварити подстицај и ако су подигнути у трећем кварталу 2016.

Подстицаји износе од 40 до 55%, у зависности од тога да ли се инвестирање односи на развијено или маргинално подручје. Максимални износи по кориснику зависе од врсте подстицаја и крећу се од 100.000 динара до 1.200.000 динара.

Захтев се подноси Управи за аграрна плаћања, а рок је 31. август 2016. године.

Овде можете погледати правилник о подстицајима програмима за инвестиције у пољопривреди за унапређење о конкурентности и достизање стандарда квалитета кроз подршку подизања вишегодишњих производних засада воћака, винове лозе и хмеља. 

Поделите

Коментари су затворени.