Дом здравља Кула опремљен новим ултразвучним апаратом

0

Радиолошка служба Дома здравља Кула богатија је за колор дуплер ултразвучни апарат нове генерације чија је набавка реализована средствима из општинског буџета у износу од 2.970.000,00 динара.

– Ово је пример добре сарадње локалне самоуправе и Дома здравља Кула, јер је куповина нове опреме резултат договора и плана који смо направили за ову годину. На овај начин постиже се квалитетна превенција, а у исто време и дијагностика, што је важно у праћењу и лечењу пацијената у нашој општини – каже председник општине Кула Перица Видекањић. –

– Улагање у здравље није трошак, већ инвестиција. Зато ћемо наставити да помажемо и подржавамо сваки пројекат који доприноси бољитку грађана општине Кула – изјавио је Видекањић приликом уручења ултразвучног апарата.

dom zdravlja 2

Директор Дома здравља Кула др Жарко Шевин каже да Дом здравља није имао до сада овакав апарат, те да ће он у великој мери унапредити рад у области радиолошке дијагностике.

Хитне случајеве прегледамо одмах, а пацијенти који нису у тој групи услугу добијају у наредних 7 – 10 дана, чиме може да се похвали мали број здравствених установа у Србији. Наиме, обуком и укључивањем других специјалиста у послове ултразвучне дијагностике листа чекања је са 3 месеца сведена на неких десетак дана, тако да она у Дому здравља Кула по питању ултразвучне дијагностике практично не постоји – истакао је др Жарко Шевин.

Пацијенти у Дому здравља Кула на ултразвучне прегледе не чекају дуго, без обзира што ова установа запошљава само једног радиолога, кажу у овој установи.

dom zdravlja 3

Поделите

Коментари су затворени.