Подмладак ДВД Кула освојио прво место у теоријском, пето место у практичном делу

0

Ученице основних школа “Петефи бригада” и “Иса Бајић” из Куле, недавни државни прваци на такмичењу ватрогасног подмлатка у организацији ДВД Кула, поново су се такмичиле на државном нивоу 8. и 9. јула 2016. године на Златибору и поново постале шампиони у категорији квиза, а у практичном делу су освојиле пето место.

 

Чланови подмлатка ДВД Кула, учесници квиза: командир екипе Невена Павичић, Ана Стојановић и Софија Раонић својим врхунским знањем и способностима освојиле су прво место на државном такмичењу подмлатка у квизу и освојиле златне медаље. Придобиле симпатије жирија, публике чак и својих противника одговарајући на најтежа питања и осветлеле образ учитељици Маријани Коларић која их је припремала за победу. Такмичарке су подржавали секретар Љубиша Максимовић, Перица Самац, Николина и Стефан који су их фотографисали за трајне успомене, како и мама Драгица Јотановић.

dvd6Такође су учествовале девојчице екипе за такмичење у практичном делу и освојиле пето место, уз велику подршку Марка Максимовића и Душана Веселиновића, који су носили заставу ДВД Кула и транспарент нашег округа.

Честитамо девојчицама, такмичарима у обе категорије: командиру екипе Милици Секеруш, Теодори Станић, Валентини Данчук, Јовани Милутин,Наташи Шајин, Невени Павичић, Милици Крстоношић, Милици Пајичић, Софији Раонић, Ани Стојановић, Емини Адамовић и Николини Веселиновић, које су се под вођством командира Јовице Бановића и учитељице Маријане Коларић и уз велику подршку Перице Самца , а под организацијом ДВД Кула и ове године такмичиле као њихов подмладак и поново освојиле злато за ДВД Кула, за обе школе и нашу општину.

dvd4

Осим такмичења циљ је популаризација добровољног ватрогаства и то да деца, кроз игру и такмичење стекну неопходна знања и вештине из области заштите од пожара.

Поделите

Коментари су затворени.