Бесповратна средства за женско предузетништво

0

У оквиру СЕЕД програма подршка запошљавању и образовању између општине Кула и Новосадског хуманитарног центра у Новом Саду је потписан Уговор о бесповратним средствима која су намењена унапређењу женског предузетништва.

11

Поред општинског пројекта, представљени су и добитници грантова, који су добили бесповратна средства у виду опреме за унапређење или започињање сопственог бизниса. Укупно је одобрен 21 грант од којих је чак 7 опредељено за предузетнике из кулске општине.

13

Сарадник на спровођењу пројекта у Кули, Драгана Жекић, која је потписала Уговор испред општине Кула, презентовала је пројекат: “Женско предузетништво на територији општине Кула”.

Она је истакла да локална самоуправа из године у годину помаже женско предузетништво, да је унапређена сарадња јавног и НВО сектора, као и да расте интересовање жена за умрежавањем и повезивањем. Према њеним речима општина Кула је препознатљива по одржавању сајмова женског стваралаштва у свим насељеним местима, као и оснаживању женских удружења.

14
Новосадски хуманитарни центар (НСХЦ) реализује СЕЕД програм у Србији, са циљем повећања запошљавања и самозапошљавања циљних група – жена и младих – у општинама Апатин, Кула, Сурдулица и Владичин Хан.

Носилац СЕЕД програма је аустријска организација Волксхилфе Солидаритäт. Партнерска организација у Србији је Новосадски хуманитарни центар, а стручну подршку реализацији програма на регионалном нивоу пружа Тара Интернатионал Цонсултинг. Програм финансира Аустријска развојна агенција (АДА) средствима Аустриа Девелопмент Цооператион.

Поделите

Коментари су затворени.