Industrijska zona u Kuli

Opština Kula nove privredne aktivnosti vidi kao ključ razvoja. Ponuđeni placevi su na atraktivnoj lokaciji ka Vrbasu, kraj magistrale Sombor-Beograd.

U infrastrukturne objekte je uloženo preko 110 miliona dinara: za izgradnju puteva, dela kanalizacije, gasne merno – regulacione stanice i distributivne gasne mreže, LED javne rasvete, vodovoda i hidrantske mreže. Planirano je da se za potrebe novih investitora u 2019. godini, izvedu radovi na trećoj deonici srednjeg puta, rasveta i novi dovodni vodovod, u iznosu od 67 miliona dinara.

Foto: Izgled industrijske zone pre ulaganja sredstava i industrijska zona danas

Ono što Opština posebno ističe i pokazuje u praksi je činjenica da zainteresovani investitori mogu da u najkraćem roku dobiju građevinsku dozvolu.

Pored postojećih investitora, lokalna samouprava aktivno radi na privlačenju kako domaćih tako i stranih investitora. Na industrijskoj zoni u Kuli posluje holandski investitor „Seveplant“, koji radi u sastavu holandske kompanije „Verbek“ i spada u red najvećih proizvođača sadnog materijala u Evropi.

Proizvodne pogone su izgradile italijanske firme „Fiorano“, koja je jedan od vodećih globalnih proizvođača donjeg rublja, kao i „Euroin“, koji se bavi proizvodnjom obuće za renomirane modne kuće.

Nemačka kompanija Witzenmann, koja proizvodi fleksibilne metalne elemente za autoindustriju, takođe, namerava da gradi fabriku na industrijoj zoni u Kuli, koja će prve radnike primiti u septembru ove godine. Cilj je da se ukupno otvori oko 300 radnih mesta, a u zavisnosti od obima posla, velika je mogućnost zapošljavanja i većeg broja radnika. Kompanija Witzenmann ima 24 kompanije u 19 zemalja i lider je na svetskom tržištu.


seveplant

Holandski investitor „Seveplant“, koji radi u sastavu holandske kompanije „Verbek“ i spada u red najvećih proizvođača sadnog materijala u Evropi.


fiorano

Italijanske firma „Fiorano“, jedan je od vodećih globalnih proizvođača donjeg rublja,


euroin

Italijanska firma „Euroin“ se bavi proizvodnjom obuće za renomirane modne kuće.

foto: hala kompanije „Euroin“

IMG-58b708fef4a5238665a7a6366e77651c-V