Општина Кула обележава Европску недељу мобилности

0

Европска недеља мобилности је највећи догађај посвећен одрживој урбаној мобилности у Европи, а ове године се реализује под слоганом „Изабери! Покрени се!“ уз учешће преко 3.000 градова. Кампања подстиче људе на избор активних начина кретања или комбиновање ходања и бициклизма с јавним превозом. На иницијативу Европске комисије, одржава се од 2002. године, а овог пута биће обележена низом манифестација широм континента у периоду од 16. до 22. септембра. Наша општина је ове године први пут узела учешће у овом догађају и обележиће га 18. септембра под слоганом „Данас не користим аутомобил“, како би показала какве су предности здравог начина живота и како се може остварити напредак ка бољој мобилности.

Од када је покренут догађај, Европска недеља мобилности настоји да унапреди јавно здравље и квалитет живота промовисањем чисте мобилности и одрживог градског превоза. Кампања пружа људима прилику да истражују улогу градских улица и да експериментишу са практичним решењима за решавање урбаних изазова, као што је загађење ваздуха.

Кампања је осмишљена са циљем да се становницима широм Европе представе алтернативе за одрживу мобилност и објасне изазови са којима се суочавају градови.

Поделите

Оставите одговор