Конкурс за заштиту потрошача

0

Министарство трговине, туризма и телекомуникација расписало је конкурс за финансирање програма од јавног интереса у области заштите потрошача за 2020. годину.

Број предложених програма од стране једног удружења за заштиту потрошача је ограничен на један програм, максимални износ који може бити одобрен по предлогу програма износи 3 милиона динара, а укупно је обезбеђено 20 милиона динара.

Право учешћа на конкурсу, као подносилац пријаве предлога програма има удружење које је уписано у Евиденцију удружења и савеза удружења за заштиту потрошача коју води Министарство трговине, туризма и телекомуникација, чије је седиште у региону за који конкурише и које нема дуг по основу јавних прихода на дан подношења пријаве предлога програма.

Предлог програма подноси се само за један регион и то тако да удружење за заштиту потрошача, подносилац пријаве предлога програма, има седиште у региону на којем ће се програм спроводити.

Како би се осигурало да програми за који су планирана подстицајна средства покривају читаву територију Србије, од максимално расположивих средстава финансирају се изабрани програми, и то за Регион Војводине, Шумадије и Западне Србије, Јужне и Источне Србије и Регион Београда.

Рок за подношење пријава предлога програма је 27. јул 2020. године, наводи се на сајту министарства.

Поделите

Оставите одговор