Дан жалости

0

Због тешке саобраћајне незгоде која се догодила јуче ујутру око 3 сата и 30 минута на путу Кула –  Руски Крстур, а у којој су живот изгубиле Фекете Марија из Куле стара 17 година, Гудз Татјана из Врбаса стара 15 година и Ђукић Божидарка из Новог Сада стара 23 године Општинско веће у Кули је на данашњој седници донело је закључак којим је уторак, 7. јул проглашен за Дан жалости у општини Кула.

Органи, организације и друга правна лица која истичу заставу дужна су да заставу Републике Србије, заставу АП Војводине и заставу Општине Кула спусте на пола копља. Радиодифузне организације за информисање  на територији општине Кула дужне су да у својим програмима  емитују Одлуку о проглашењу Дана жалости, да уместо хумористичких, забавних, фолклорних и других емисија забавног карактера емитују музику и емисије прикладне Дану жалости и да ускладе програмску шему Дану жалости.

За време Дана жалости забрањено је емитовање народне и забавне музике и одржавања забавних програма на јавним местима. Дан жалости у спортским халама, на стадионима и игралиштима обележава се спуштањем на пола копља застава Републуике Србије, АП Војводине и Општине Кула.

Поделите

Оставите одговор