Сутра акција добровољног давања крви у Сивцу

0

У ситуацији у којој се налазимо везано за Ковид-19, трансфузијско лечење мора бити континуирано и сигурно, а мора се узети у обзир да се може очекивати смањен број здраве популације која може дати крв и смањен одзив добровољних давалаца крви због утицаја јавно здравствених мера које се предузимају, поручују из Црвеног крста Кула. Сви који су здрави и могу и желе да дају крв не треба ни на који начин то да одлажу због ситуације са корона вирусом.

Прикупљање крви у свим овлашћеним трансфузијским установама се одвија према планираном распореду, јер су крв и компоненте стално потребне пацијентима. У складу са тим, наредна акција добровољног давања крви ће се одржати сутра, 7. априла од 8 до 11 час у старом делу Сивца, у просторијама ОШ „20. октобар“. Акцију организује Црвени крст Кула и Завод за трансфузију крви Војводине.

Даваоци крви се моле да не долазе на давање крви уколико су у последњих 28 дана путовали изван Србије, имају прехладу, кашаљ и кијање, повишену телесну температуру, или су били у контакту са болесном особом чији симптоми личе на инфекцију корона вирусом.

Поделите

Коментари су затворени.