Izveštaj iz Doma zdravlja Kula, 23.03.2020.

0

U skladu sa instrukcijama Ministarstva zdravlja i Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo Dom zdravlja Kula je prilagodio svoju delatnost novonastaloj situaciji, u tom smislu da rade samo hitne službe, odnosno, Služba hitne medicinske pomoći, ambulante po naseljenim mestima, a od svih specijalističkih službi radi služba laboratorijske dijagnostike i služba ginekologije.

-Ono što bi građani kulske opštine trebalo da znaju, naročito građani Kule nema mesta za paniku. Prizemlje specijalističkog objekta je, takođe, po nalogu Ministarstva zdravlja pretvoreno u respiratorni centar, odnosno, respiratornu ambulantu i to je tzv. „crvena zona“ gde će naši lekari pregledati pacijente za koje postoji sumnja da su inficirani novim korona virusom.

dom zdravlja1

„Zelena zona“, koju pacijenti imaju priliku da vide označenu na ulazu u Dom zdravlja je rezervisana za pacijente koji nemaju nikakve znake infekcije, rekao je dr Žarko Ševin, direktor Doma zdravlja Kula.

Napomenimo da lekari opšte prakse rade, kao i pedijatri, ali da je trenutno obustavljen rad Savetovališta za bebe baš iz razloga zaštite naših najmlađih sugrađana.

Doktor Ševin je apelovao na sve građane opštine da poštuju mere lične higijene, da oni koji se nalaze u izolaciji tu izolaciju maksimalno ozbiljno shvate i da tih četrnaest dana koliko traje izolacija poštuju savete lekara.

Kako kažu u Domu zdravlja Kula građani naše opštine će biti pravovremeno obaveštavani o svim promenama koje se tiču epidemiološke situacije ali i režima rada ove zdravstvene ustanove.

Podelite

Komentari su zatvoreni.