Otvoren Javni poziv za dodelu pomoći za rešavanje stambenih potreba izbeglica pri kupovini seoskih kuća sa okućnicom

0

Danas je objavljen Javni poziv za dodelu pomoći za rešavanje stambenih potreba izbeglica pri kupovini 15 seoskih kuća sa okućnicom i dodelu paketa pomoći, u okviru Regionalnog stambenog programa. Stambeni program u Republici Srbiji, Potprojekat 9 – seoske kuće. Javni poziv je namenjen izbeglicama i bivšim izbeglicama koje su, usled događaja iz perioda od 1991. godine do 1995. godine, stekle status izbeglice u Republici Srbiji, bez obzira na njihov status u vreme rešavanja stambene potrebe, i to: izbeglice koje žive u kolektivnim centrima ili nekom drugom vidu kolektivnog smeštaja, formalnog ili neformalnog i ugrožene izbeglice u privatnom smeštaju i bivše nosioce stanarskog prava, a koje su bez trajnog rešenja u zemlji porekla ili Republici Srbiji, a sve prema utvrđenim kriterijumima ugroženosti. Javni poziv će biti na oglasnim tablama opštine Kula i mesnih kancelarija u drugim naseljenim mestima opštine Kula i na internet prezentacijama opštine Kula www.kula.rs i Komesarijata za izbeglice i migracije www.kirs.gov.rs.

Pomoć je bespovratna i odobrava se za rešavanje stambenih potreba izbeglica koje imaju prijavljeno boravište/prebivalište na teritoriji opštine Kula kroz kupovinu seoske kuće sa okućnicom u maskimalnom iznosu do 9.500 evra u dinarskoj protivvrednosti i dodelu paketa pomoći (građevinski materijal i oprema u cilju poboljšanja uslova života) u maksimalnom iznosu do 1.500 evra u dinarskoj protivvrednosti, po porodičnom domaćinstvu.

Javni poziv traje od 9. marta 2020. godine do 24. aprila 2020. godine. Sve informacije u vezi pomenutog javnog poziva zainteresovana lica mogu dobiti putem telefona:025-751-149 ili kod poverenika za izbeglice i migracije u Opštinskoj upravi Kula, kancelarija br.3.

Ovde možete preuzeti dokumentaciju:

Tekst Javnog poziva
Potrebna dokumentacija
Obrazac za prijavljivanje
Izjava podnosioca prijave
Izjava vlasnika

Podelite

Komentari su zatvoreni.