Otvorena izložba „Mol na Tisi 2019.“ u Likovnoj galeriji KC Kula

0

Sinoć je u Likovnoj galeriji Kulturnog centra u Kuli otvorena nova postavka. Reč je o izložbi slika nastalih na prvoj Likovnoj koloniji pod nazivom „Mol na Tisi 2019.“, koja je održana u organizaciji Doma starih u Molu. Kolonija je održana u okviru radno terapeutskih i kulturnih manifestacija za korisnike Doma, uz podršku biblioteke „Sarvaš Gabor“ iz Ade i selektora kolonije Davida Kecmana –Daka iz Sombora.

00325.MTS_snapshot_00.09.375

Jedanaest umetnika iz nekoliko vojvođanskih gradova boravilo je Molu protekle godine od 7. do 9. juna, a dela koja su nastala na Koloniji ostaju u trajnom vlasništvu pomenute ustanove i krasiće zidove Doma.

-Za mnoge u molskom Domu za stare i penzionere pogled u sliku biće ne samo pogled u umetničko delo s dominacijom toplih boja, nego i radosni i setni pogled u život. Život kakav je bio nekada, kakav je sad i život koji će biti u večnosti iza svakog života, rekao je selektor Kecman otvarajući izložbu.

00318.MTS_snapshot_00.10.000

Direktorica Doma za stare u Molu Danijela Šević se zahvalila umetnicima koji su učestvovali na prvoj koloniji, kao i na slikama, koje su poklonili Domu, ali i Likovnoj galeriji u Kuli i svima koji su došli da pogledaju izložbu.

Organizatori Likovne kolonije u Molu su na sinoćnom otvaranju izložbe najavili drugu koloniju, koja bi takođe, trebala da bude održana u junu, a izložba slika nastalih na prvoj koloniji u Likovnoj galeriji u Kuli moći će da se pogleda do kraja marta.

izvor:qmedia

Podelite

Komentari su zatvoreni.