Predsednik opštine Kula Damjan Miljanić o Lokalnom akcionom planu zapošljavanja za 2020. godinu

0

Na nedavno održanoj sednici Opštinskog veća usvojen je Lokalni akcioni plan zapošljavanja za 2020. godinu, a za ove potrebe je iz opštinskog budžeta izdvojeno ukupno 15.200.000,00 dinara.

Predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić rekao je da su to sredstva koja opredeljuje Opština, ali ona aktiviraju sredstva koja opredeljuje i Nacionalna služba za zapošljavanje, kao i susedne opštine kroz zajedničke programe, tako da iznos dolazi gotovo do 20 miliona dinara. Ono što je standard kod Lokalnog plana zapošljavanja jesu Javni radovi gde se obuhvataju najugroženije kategorije stanovništva. Ove godine je i naknada povećana, a broj angažovanih će biti 30 radnika na 5 meseci. Druga mera je Stručna praksa na kojoj će biti angažovano 5 lica, od kojih je 4 sa visokom i 1 sa višom stručnom spremom. Nova mera koja je uvedena je Pomoć preduzetnicima koji započinju biznis, a ogleda se u pokrivanju troškova računovodstvenih i pravnih usluga.

Značajna sredstva su opredeljena za osnaživanje nevladinog sektora, odnosno Udruženja, oko 3.5 miliona dinara. Deo sredstava, udruženih sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, biće opredeljena preduzetnicima za pokretanje sopstvenog biznisa, što se već pokazalo kao dobra mera prema uglavnom malim preduzetnicima, rekao je predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić.

izvor:qmedia

Podelite

Komentari su zatvoreni.