LAG „Srce Bačke“ i LAG „Panonski fijaker“ potpisali Sporazum o međusobnoj saradnji

0

Udruženje LAG „Srce Bačke“ iz Kule potpisalo je juče Sporazum o međusobnoj saradnji sa Udruženjem LAG „Panonski fijaker“ iz Sombora. Sporazum je svečano potpisan u Vinariji „Milisavljević“, a potpisali su ga zakonski zastupnici ova dva LAG-a Petar Pejin i Stajšić Milica. Svečanost su svojim prisustvom uveličali predsednici opština Kula i Vrbas, Damjan Miljanić i Milan Glušac sa svojim pomoćnicima i saradnicima i predstavnici Grada Sombor Ivan Šimunov, Mirko Bezbradica i Mirko Strigić. Bojan Kovač, menadžer LAG „Srce Bačke“ je istakao da je to formalizacija dosadašnjeg rada i saradnje i veoma dobrih odnosa koje ova dva Udruženja gaje.

lag2

Prema rečima Kovača, u Sporazumu je predviđen zajednički nastup na pozivima i domaćim i međunarodnim manifestacijama i izrada različitih projekata koje nameravaju u narednim godinama da implementiraju. Takođe, kroz ovaj Sporazum, dva LAG-a će pokrenuti inicijativu za povezivanje i ostalih LAG-ova i sličnih organizacija, rekao je Kovač, menadžer LAG-a „Srce Bačke“.

lag

Slađana Radin, član Upravnog odbora LAG „Panonski fijaker“ je istakla da ova dva Udruženja već dve godine uspešno sarađuju i da imaju zajedničku ideju i viziju, kao i volju i želju da idu napred, stoga je ona uverena da nema prepreka i u budućem uspešnom radu dva LAG-a.

Nakon potpisivanja Sporazuma održana je zajednička sednica Upravnih odbora kojoj su prisustvovali predstavnici lokalnih samouprava sa područja koja pokrivaju LAG „Srce Bačke“ i LAG „Panonski fijaker“.

izvor: qmedia

Podelite

Komentari su zatvoreni.