Обавештење о Јавном позиву за доделу помоћи за решавање стамбених потреба избеглица при куповини сеоских кућа са окућницом

0

Општина Кула је данас најавила да ће 9. марта 2020. године бити објављен Јавни позив за доделу помоћи за решавање стамбених потреба избеглица при куповини 15 сеоских кућа са окућницом и доделу пакета помоћи, у оквиру Регионалног стамбеног програма. Стамбени програм у Републици Србији, Потпројекат 9 – сеоске куће. Јавни позив ће бити намењен избеглицама и бившим избеглицама које су, услед догађаја из периода од 1991. године до 1995. године, стекле статус избеглице у Републици Србији, без обзира на њихов статус у време решавања стамбене потребе, и то: избеглице које живе у колективним центрима или неком другом виду колективног смештаја, формалног или неформалног и угрожене избеглице у приватном смештају и бивше носиоце станарског права, а које су без трајног решења у земљи порекла или Републици Србији, а све према утврђеним критеријумима угрожености. Јавни позив ће бити на огласним таблама општине Кула и месних канцеларија у другим насељеним местима општине Кула и на интернет презентацијама општине Кула www.kula.rs и Комесаријата за избеглице и миграције www.kirs.gov.rs.

Помоћ је бесповратна и одобрава се за решавање стамбених потреба избеглица које имају пријављено боравиште/пребивалиште на територији општине Кула кроз куповину сеоске куће са окућницом у маскималном износу до 9.500 евра у динарској противвредности и доделу пакета помоћи (грађевински материјал и опрема у циљу побољшања услова живота) у максималном износу до 1.500 евра у динарској противвредности, по породичном домаћинству.

Jавни позив траје од 9. марта 2020. године до 23. априла 2020. године. Све информације у вези поменутог јавног позива заинтересована лица могу добити путем телефона:025-751-149 или код повереника за избеглице и миграције у Општинској управи Кула, канцеларија бр.3.

Обавештење у целости можете прочитати овде.

Поделите

Коментари су затворени.