Расписан Јавни позив за доделу бесповратних средстава локалним самоуправама за суфинансирање мера популационе политике за 2020. годину

0

Кабинет министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику расписао је јуче Јавни позив за доделу бесповратних средстава локалним самоуправама за суфинансирање мера популационе политике за 2020. годину.

За ову намену из буџета је обезбеђено 650 милиона динара.

Бесповратна средства намењена су за суфинансирање оних мера које се односе на ублажавање економске цене подизања детета, усклађивање рада и родитељства, снижавање психолошке цене родитељства, промоцију здравља и репродуктивног здравља, борбу против неплодности, као и популациону едукацију.

Право учешћа имају општине и градови, а услов је да јединице локалне самоуправе у сопственим буџетима имају предвиђена средства за спровођење предложених мера, да имају тело или особу задужену за питања демографије и популационе политике, као и да су предложене мере у складу са циљевима и наменама овог позива.

Рок за пријаву је 15 дана од дана објављиваља позива у Службеном гласнику Републике Србије, односно до 13. фебруара 2020. године.

извор: РТВ

Поделите

Коментари су затворени.