Ново признање за ученика из ОШ „Петефи бригада“ Арона Папајчика

0

На Факултету за економију и инжењерски менаџмент у Новом Саду недавно је одржана завршна свечаност „Дани информатике у школама Војводине 2019″ на којој је додељена награда за постигнуте резултате на такмичењима за иновације Арону Папајчику из ОШ „Петефи бригада“ Кула и његовом ментору професорици Лидији Бачић.

„Дани информатике у школама Војводине“ је манифестација која се реализује по тринаести пут у основним и средњим школама у АП Војводини под покровителјством Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице и Факултета за економију и инжењерски менаџмент – ФИМЕК. Организатор и реализатор ове манифестације је Центар за развој и примену науке, технологије и информатике. Цилј овог пројекта је да подстакне процес информатизације наставе у школама Војводине као и да се популаришу нове технологије у школским наставним и ваннаставним активностима.

dani informatike

У име Факултета за економију и инжењерски менаџмент у Новом Саду присутне је поздравио декан Факултета, проф. др Драган Солеша, који је истакао да је манифестација “Дани информатике у школама Војводине” од великог значаја за ФИМЕК, с обзиром да се на ФИМЕК-у образују дипломирани и мастер информатичари као и доктори наука из области електротехнике и рачунарства. У свом обраћању проф. др Драган Солеша, истакао је да је информатика једна од најзначајнијих области, која нуди сигуран посао и будућност младима како у земљи тако и у иностранству. Такође, проф. др Драган Солеша нагласио је значај информатизације у школама, као и мотивисање младих, кроз афимацију и награђивање најуспешнијих, да наставе да раде на себи и свом образовању.

dani informatikr1

Бројним награђеним школама, наставницима и ученицима додељене су пригодне награде за постигнуте резултате у различитим категоријама: школски вебсајт, највише послатих радова, рад на интерактивним таблама, реализација стручног усавршавања, развој образовних софтвера, област роботике, области информатике, иновације итд.

izvor:qmedia

Поделите

Коментари су затворени.