Обележен Дан возача у Кули

0

У Општинској организацији Савеза возача у Кули данас је одржан пријем, којем је присуствовао и Карољ Валка, заменик председника општине и председник Савета за саобраћај општине Кула, а поводом обележавања Дана возача.

-Сваке године се трудимо да обележимо овај датум, да се окупимо и подсетимо шта смо урадили и који су нам планови за наредну годину. Подсетио бих и да је нас неколицина 1989. године обновила рад Савеза у Кули и од тада активно радимо у складу са могућностима. Сви знамо колико су возачи битни, колика је њихова одговорност. Зато је важно да се овај дан обележи, и да се скрене пажња јавности на значај возача. За Савез возача од великог значаја је константна едукација, подизање нивоа свести возача, као и солидарност међу њима. У сарадњи са школама сваке године организујемо такмичење за ученике основних школа „Шта знаш о саобраћају“, а за професионалне возаче такимичење које се одржава у Крушчићу у оквиру манифестације Дани села- Дани жита.

Врло важно је да се што више младих укључи у рад Савеза. Међутим, ово је велики проблем и за нашу општинску организацију, зато је значајна афирмација рада Савеза возача и укључивање што више младих у његов рад, рекао је Обрад Војиновић, председник Савеза возача Општине Кула.

Напоменимо да се овај важан датум за возаче обележава од 1960-те, када је Јосип Броз Тито постао почасни члан Савеза возача Југославије. Након распада Југославије, само су одређени делови бивше СФРЈ задржали традицију прославе овог дана.

извор:qmedia

Поделите

Коментари су затворени.