Lokalni parlament doneo Odluku o izmenama i dopunama Odluke o budžetu opštine Kula za 2019. godinu

0

Nikolina Dragić, odbornica sa liste Srpske napredne stranke „Aleksandar Vučić – Zato što volimo Kulu“ podnela je danas ostavku u pisanoj formi na mesto odbornika, a umesto nje u odborničke klupe je sela novoizabrana odbornica Gordana Čvokić iz Crvenke. Usvajanjem pomenute ostavke i izborom novog odbornika danas je i počelo poslednje ovogodišnje zasedanje Skupštine opštine Kula na kojem su potom većinom glasova odbornici doneli Odluku o izmenama i dopunama Odluke o budžetu Opštine za 2019. godinu, odnosno, rebalans budžeta, treći po redu ove godine. Obrazlažući potrebu donošenja novog rebalansa Zoran Vignjević, načelnik Odeljenja za finansije i privredu Opštinske uprave je rekao da budžet za ovu godinu iznosi 1.910.460.000,00 dinara i da je rebalans urađen zbog isplate plata direktnim i indirektnim korisnicima budžeta ali i zbog povećanja budžeta u iznosu od oko dvadest miliona dinara. Reč je o transfernim sredstvima sa viših nivoa vlasti, koja su dobijena na osnovu Ugovora za rekostrukciju dečijeg dispanzera u Sivcu, školske fiskulturne sale, takođe u Sivcu, deo sredstava je dobila i PU Bambi, a određena sredstva dobijena su za poljoprivrednu proizvodnju.

skupstina

Zatim su odbornici doneli Odluku o pokretanju postupka za otuđenje nepokretnosti iz javne svojine i Odluku o raspisivanju javnog oglasa za otuđenje nepokretnosti iz javne svojine opštine Kula. Lokalni partlament je zatim doneo Rešenja o davanju saglasnosti na Programe poslovanja za 2020. godinu javnih komunalnih preduzeća „Komunalac“ Kula, „Vodovod“ Crvenka, „Radnik“ Sivac i „Ruskom“ Ruski Krstur, kao i programe rada ustanova čiji je osnivač opština, takođe, za 2020. godinu – Doma kulture Sivac, Sportskog centra „Crvenka“ i Turističke organizacije opštine Kula.

Odgovarajući na pitanja odbornika Marko Pešić, direktor Javnog komunalnog preduzeća „Komunalac“ Kula je rekao da Kulu i kulsku opštinu očekuju veliki infrastrukturni projekti, a reč je o izgradnji fabrike vode, zatim zameni azbestnih vodovodnih cevi, prelazak grejanja sa mazuta na gas u stambenim objektima. On je istovremeno pohvalio službu „Zoohigijene“ čiji rad je doprineo smanjenju troškova od ujeda pasa lutalica. Primera radi, u odnosu na 2016. godinu kada je opština isplatila po sudskim presudama 24 miliona dinara, ove godine ta cifra je iznosila 8 miliona dinara. Direktor Pešić je istakao da je „Komunalac“ izvršio pregled bunara u Liparu i da je spreman da uradi sanaciju istog ukoliko mesna zajednica Lipar omogući kulskom komunalnom preduzeću da obavlja ovaj posao i brine o kvalitetnom vodosnabdevanju u Liparu.

Sam kraj sednice bio je rezervisan za kadrovska rešenja. Naime, reč je o razrešenju i imenovanju članova radnih tela Skupštine opštine, upravnih i nadzornih odbora ustanova čiji je osnivač Opština, razrešenju i imenovanju v.d direktora Doma kulture Ruski Krstur i članova Štaba za vanredne situacije Opštine Kula. Umesto dosadašnjeg direktora Doma kulture Ruski Krstur Joakima Raca na mesto vršioca dužnosti direktora ove ustanove kulture Skupština je imenovala Vladimira Nađa. Na kraju sednice odbornici su postavljali pitanja.

izvor: qmedia

Podelite

Komentari su zatvoreni.