Успешна година за ЛАГ

0

У просторијама ЛАГ-а у Кули јуче је уприличен новогодишњи коктел поводом успешног окончања 2019. године и отпочињања израде Локалне стратегије руралног развоја.

Догађају су присуствовали Дамјан Миљанић, председник општине Кула и Јелена Антић у име општинске управе Врбас, као и гости из Сомбора, Антонио Ратковић, заменик градоначелника града Сомбора, Слађана Радин, члан УО ЛАГ „Панонски фијакер“ Сомбор, представници Министарства пољопривреде те чланови ЛАГ-а.

Присутне је испред Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде поздравила госпођа Љиљана Симић, самостални саветник у Сектору за рурални развој министарства која је присутнима представила лидер програм и мере ИПАРД-а. Она је између осталог истакла веома добру сарадњу коју ЛАГ „Срце Бачке“ има са ресорним министарством и похвалила досадашњи рад организације. ЛАГ „Срце Бачке“ је међу првима потписао уговор о финансирању израде Локалне стратегије руралног развоја и међу првима је кренуо у израду овог значајног документа, навела је Симић.

Novogodisnji koktel 1 LAG srce backe kula

Бојан Ковач – лаг менаџер захвалио се члановима и гостима који су се одазвали позиву и најавио опсежне активности на изради Стратегије. У плану је обилазак свих насељених места општина Куле и Врбас и укључивање грађана око израде ЛСРР. Ковач се осврнуо и на годину на измаку у којој је ЛАГ самостално реализовао три пројекта вредности 2,52 милиона динара и учествовао у више пројеката као партнерска организација. Чланови ЛАГ-а учествовали су на 19 домаћих и мађународних манифестација, скупова, конференција, тренинга и семинара и успешно представљали нашу организацију у земљи и иностранству. Посебно је значајно појављивање чланова ЛАГ-а на 86. међународном сајму пољопривреде у Новом Саду и Раванград Вино Фест-у у Сомбору, те учествовање представника ЛАГ-а на 3 форуму о политикама руралног развоја Југоисточне Европе и тренингу лидер тренера. Успостављени су контакти и сарадња са ЛАГ-овима и сличним организацијама из Словеније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Албаније, Македоније и Бугарске као и сарадња са многим организацијама у земљи. У најави је рад и сарадња на више домаћих и међународних пројеката као и наставак услуга подршке цивилном сектору из области деловања ЛАГ-а. Ово је по свему судећи једна веома успешна година за организацију која постоји од 2017. Надамо се да ће наредна година бити још боља и још успешнија, закључио је Ковач.

Поделите

Коментари су затворени.