У ОШ „Петефи бригада“ у Кули подељени пакети „Чудесних кутака“

0

Државни секретаријат Владе Мађарске за националну политику је у 2019.години по седми пут објавио програм „Град је наш!“ за децу узраста од 6 до 10 година.

1

Ове године је двадесет девет „Чудесних кутака“, у вредности 100.000 форинти, стигло у војвођанске школе. У игри која је трајала четири недеље, деца су морала да испуњавају дневне и недељне задатке, а у томе су били успешни и ђаци Основне школе „Петефи бригада“ из Куле.

2

Поклон пакет садржи дечије књиге и друштвене игре. Данас су у име Националног савета мађарске националне мањине Ливија Козма и заменик председника општине Кула Карољ Валка уручили „Чудесни кутак“, на свечаности, која је тим поводом одржана у ОШ „Петефи бригада“, која је учествовала у програму и освојила овај вредан поклон.

3

Поклоне у виду књиге и слаткиша добила су и деца предшколског узраста у вртићу „Маслачак“, група „Рибице“ у Кули. У периоду Адвента, када се приближава Божић, Мађарски национални савет и Савез „Ракоци“ из Мађарске на тај начин желе да подрже породице које своју децу уписују у образовне установе на мађарском језику. У име Националног Савета Мађарске Националне мањине Ливија Козма и Карољ Валка заменик председника општине Кула су уручили поклоне и будућим првацима, који ће од септембра похађати наставу на мађарском језику у ОШ „Петефи бригада“ у Кули.

извор: qmedia

Поделите

Коментари су затворени.