Смер Туристички и хотелијерски техничар остаје у крстурској школи

0

Смер Туристички и хотелијерски техничар и даље остаје у Средњој школи ,,Петро Кузмјак”, иако су се ових дана водили разговори да би сличан профил, али различит, јер би био по дуалном систему образовања, био отворен у Економској школи у Кули. Констатовано је да иако су смерови различити, иста им је циљна група ученика, па су аргументи превагнули за крстурску школу, сазнаје Рутенпрес од директорице Хелене Пашо Павловић.

О овом проблему, 11. децембра, на заједничком састанку расправљали су представници обе школе, односно, директорица крстурске Хелена Пашо Павловић и економске Марина Џакула, председник општине Кула Дамјан Миљанић, просветни општински инспектор Зоран Ракић, а испред крстурске школе, присутни су били и председница Синдиката Зорица Петрић и представница Актива економске групе предмета Веселинка Бабић.

Иако би овај смер био у области посла Економске школе, у аргументованој расправи превагнуле су чињенице да школа ,,Петро Кузмјак“ у том смеру има десетогодишње искуство, довољан број ученика и значајне успехе. Поред тога, по речима директорице Пашо Павловић, и председник Општине је препознао и подржао њихов аргумент о јединствености крстурске школе која је због Гимназије на русинском језику, школа од посебног значаја и зато је треба чувати и подржавати.

У том смеру, већ данас ће представници крстурске Средње школе учествовати на конференцији, посвећеној дуалном образовању коју под покровитељством председника Србије Александра Вучића, организује Привредна комора Србије и Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

извор: Рутенпрес

Поделите

Коментари су затворени.